Inspiracje

    post image
    Sałatka z młodym szpinakiem i dresingiem z sera pleśniowego
    Składniki: 3 osoby

    1 opakowanie szpinaku baby

    4 szalotki

    3 pomarańcze

    50 g pestek słonecznika

     

    Składniki na sos serowy:

    125 g sera Roquefort

    200 g jogurtu naturalnego

    1 łyżka białego octu winnego

    ½ cebuli

    ½ mały pęczek świeżego szczypiorku

    Sól i pieprz do smaku

    Wykonanie:

    Szpinak myjemy i układamy na talerzu. Z pomarańczy i grejpfruta wykrajamy filety, szalotkę kroimy w półplasterki.

    Sos serowy: wszystkie składniki na sos blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Pestki słonecznika smażymy na suchej patelni. Tak przygotowanym sosem polewamy szpinak i posypujemy pestkami.

    [wp_social_sharing social_options='facebook' facebook_text='Udostępnij na Facebooku']
    Career

    We provide our employees with an opportunity for professional development and support
    in developing their competences necessary to perform their duties.


    Grupa Producentów Warzyw

    PRIMAVEGA Sp. z o.o.

    Wróblewo Osiedle 14

    09-152 Naruszewo, Polska

    Wszelkie prawa zastrzeżone Ⓒ Grupa Producentów Warzyw PRIMAVEGA Sp. z o.o. | Realizacja: Bazinga
    All rights reserved Ⓒ Vegetable Producers Group PRIMAVEGA Sp. z o.o. | Prepared by Bazinga