Inspiracje - seler naciowy

    post image
    Sałatka ziemniaczano-selerowa
    Składniki: 

    1/2 szklanki listków  mięty

    3 łodygi selera

    1 ½ szklanki rzeżuchy

    1 łyżka musztardy

    1łyżka soku z cytryny

    ¼ szklanki jogurtu greckiego

    1kg młodych ziemniaków

    Wykonanie:

    Ugotuj ziemniaki do miękkości, ostudź i przekrój na połowy. Musztardę, sok z cytryny i jogurt wymieszaj w miseczce aż do połączenia składników dodaj sól i pieprz.

    Selera pokrój w półplasterki , przełóż do ziemniaków dodaj mięte szczypiorek i dressing, wszystko dokładnie wymieszaj.

    [wp_social_sharing social_options='facebook' facebook_text='Udostępnij na Facebooku']
    post image
    Duszony seler naciowy z marchewką
    Składniki: 

    4 łodygi selera naciowego

    2 marchewki

    125 ml mleka kokosowego

    sok z połowy cytryny

    sól, pieprz

    1 łyżka oleju

    Wykonanie:

    Seler obrać z włókien, opłukać, pokroić na  pięciocentymetrowe kawałki, a następnie wzdłuż w paski.
    Marchew obrać, opłukać i również pokroić w paski.
    Olej rozgrzać w rondelku, wrzucić warzywa i chwilę podsmażać.
    Następnie dodać sól, pieprz i mleko kokosowe. Dusić do miękkości.
    Pod koniec dodać sok z cytryny.
    Podawać  jako dodatek do mięsa.

    [wp_social_sharing social_options='facebook' facebook_text='Udostępnij na Facebooku']
    post image
    Kurczak z selerem naciowym i zieloną fasolką
    Składniki: 

    1/4 szklanki migdałów

    250g zielonej fasolki

    6 łodyg selera

    1 cebula

    2 łyżki cukru

    2 łyżki octu winnego

    500g piersi z kurczaka

    2 łyżki oleju

    2 łyżki sambalu

    Wykonanie:

    W woku lub dużej patelni rozgrzej olej dodaj pokrojonego w kawałki kurczaka. W miseczce wymieszaj cukier, sambal, ocet winny aż do rozpuszczenia cukru, odstaw.

    Zdejmij z woka kurczaka i odłóż na bok . Do pozostałego na woku tłuszczu wrzuć cebule, seler i fasolkę smaż przez około 3-4 minuty, ponownie dołóż usmażonego wcześniej kurczaka, dodaj migdały i wcześniej przygotowany sos, wymieszaj. Podaj z jaśminowym ryżem

    [wp_social_sharing social_options='facebook' facebook_text='Udostępnij na Facebooku']
    kariera

    Stwarzamy na­szym pra­cow­nikom możliwość ro­z­woju za­wodowe­go i wspie­ramy w ro­z­wija­niu ich kom­peten­cji, niezbędnych do wy­ko­nywania po­wie­rzonych obo­wiązków.


    Grupa Producentów Warzyw

    PRIMAVEGA Sp. z o.o.

    Wróblewo Osiedle 14

    09-152 Naruszewo, Polska

    Wszelkie prawa zastrzeżone Ⓒ Grupa Producentów Warzyw PRIMAVEGA Sp. z o.o. | Realizacja: Bazinga
    All rights reserved Ⓒ Vegetable Producers Group PRIMAVEGA Sp. z o.o. | Prepared by Bazinga