Inspiracje

    post image
    Zapiekanka szpinakowa
    Składniki: 

    1 opakowanie szpinaku baby

    6 niedużych ziemniaków

    1 cebula

    30 dag bekonu

    10 dag sera Cheddar

    1 łyżka masła

    1 łyżka oliwy

    4 ząbki czosnku

    Sól, pieprz do smaku

    Wykonanie:

    Szpinak umyć. Na maśle zeszklić cebulę, czosnek. Dodać szpinak i lekko podsmażyć- 2-3 minuty, cały czas mieszając, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Bekon pokroić w słupki i obsmażyć na oliwie. Obrane ziemniaki pokroić w półkrążki, gotować w posolonej wodzie przez 10 minut i odcedzić. Naczynie żaroodporne skropić oliwą. Wyłożyć na dnie ziemniaki, wysmażony bekon, szpinak i posypać startym serem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Zapiekać przez 30 minut.

    [wp_social_sharing social_options='facebook' facebook_text='Udostępnij na Facebooku']
    Career

    We provide our employees with an opportunity for professional development and support
    in developing their competences necessary to perform their duties.


    Grupa Producentów Warzyw

    PRIMAVEGA Sp. z o.o.

    Wróblewo Osiedle 14

    09-152 Naruszewo, Polska

    Wszelkie prawa zastrzeżone Ⓒ Grupa Producentów Warzyw PRIMAVEGA Sp. z o.o. | Realizacja: Bazinga
    All rights reserved Ⓒ Vegetable Producers Group PRIMAVEGA Sp. z o.o. | Prepared by Bazinga