1 opakowanie mikro listków rukoli Primavega
2 łodygi selera naciowego Primavega
½ ogórka
1 cebula
25 g orzechów włoskich
350 g pieczonej piersi z kurczaka
125 g sera pleśniowego
Kilka winogron
Sól, pieprz, słodka papryka
Dressing:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
1 łyżka musztardy
Składniki dressingu wlewamy do miseczki i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Pierś z kurczaka posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Pieczemy w piekarniku. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy w plastry. Do miski wkładamy mikro listki rukoli, ser pokrojony w kostkę, pokrojoną w półplasterki cebulę, mieszamy. Przekładamy na talerz, dodajemy plastry kurczaka, pokrojone na pół winogrona. Na wierzchu posypujemy mikro listkami rukoli i orzechami. Całość polewamy przygotowanym dressingiem. Smacznego!