1 opakowanie Kolorowego Mix-u Primavega
1 podwójna pierś z kurczaka
1 pomarańcza
1 owoc granatu
Oliwa
Sól i pieprze do smaku
Sos pomarańczowy
3 łyżki oliwy
3 łyżki soku pomarańczowego
1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę
Sól i pieprz do smaku
Filet z kurczaka kroimy, doprawiamy solą i pieprzem, smarujemy oliwą i smażymy – kilka minut z każdej strony – na patelni grillowej. Kolorowy mix myjemy pod bieżącą wodą i delikatnie osuszamy. Pomarańczę obieramy i filetujemy. Wyciśnięty sok zostawiamy do sosu. Owoc granatu kroimy na ćwiartki i wyjmujemy ziarenka. Sałatę układamy na półmisku, dodajemy kurczaka, pomarańczę, posypujemy granatem. Całość polewamy przygotowanym sosem. Smacznego!
Sos:
Składniki sosu wlewamy do miseczki, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.