1 awokado
Pomidorki koktajlowe 100g
1 ogorek
½ czerwonej cebuli
½ szklanki startej marchwi
½ główki salaty masłowej
Kolendra ¼ pęczka
Sok z cytryny
Oliwa z oliwek
Liście sałaty układamy na półmisku, pomidorki kroimy na połówki, ogórka ze skórką w półplasterki, cebule kroimy w piórka a avocado w plastry. Marchew ścieramy na tarce wszystko mieszamy polewamy dressingiem i posypujemy posiekana kolendrą.
5 jajek
1 czerwona papryka
1 zielona papryka
1 czerwona cebula
1/2 avocado
2 łyżeczki ostrego sosu chili
1 łyżka oleju
½ puszki czerwonej fasoli
4 duże liście sałaty rzymskiej
Na oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę cebule, dodać pokrojoną w kostkę paprykę smażymy przez 4 minuty
Do cebuli i papryki wlewamy rozkłócone jajka, mieszamy, gdy prawie się zetną dodajemy fasole z puszki. Na talerzu układamy duże liście sałaty tak, aby uformować kształt miseczki do tak przygotowanych miseczek wkładamy masę jajeczna, dodajemy pokrojone w kostkę avocado całość zalewamy sosem chili.
Sałata rzymska
Sardynki
Grzanki
parmezan
Żółtko, łyżka musztardy 3 filety anchois, sok z połowy cytryny sól, pieprz, około 150 ml oleju wszystko ubijać aż do osiągniecia konsystencji majonezu
Liście sałaty ułożyć w wysokiej misce dodać grzanki ( chleb tostowy pokroić w kostkę i usmażyć do uzyskania złotego koloru na maśle) wszystko polać sosem dokładnie wymieszać i posypać startym parmezanem.