sałata lodowa,
100g pierś z kurczaka,
1 ogórek,
1 pomidor,
1/4 ser feta,
1 zielona papryka,
sos koperkowy
sos:
2 czubate łyżki gęstego jogurtu naturalnego
2-3 łyżki oliwy z oliwek, 2 czubate łyżki koperku, świeżo mielony pieprz (do smaku) sól morska (do smaku), wszystko dokładnie wymieszać.
Sałatę porwać na mniejsze kawałki, pierś kurczak grillować wcześniej oprószyć sola i pieprzem, pokroić na plastry. Pomidory pokroić na półplasterki, ogórka ze skórką w plastry, paprykę w słupki. Wszystko wymieszać w dużej misce przełożyć na talerz dodać pokrojona w kostkę fetę i polać sosem koperkowym
1 melon
50 g czarnych winogron
50 g zielonych winogron
1 l mango
Sałata lodowa
1 marakuja
Dressing:
⅔ szklanki jogurtu naturalnego
1 łyżka miodu
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu jablkowego
Sól, pieprz
Melona i mango kroimy w kostkę, winogrona na połówki, z marakuj łyżeczką wyjmujemy miąższ, wszystko łączymy w dużej misce z sałatą lodową. Przekładamy na półmisek i polewamy dressingiem
Dressing: wszystkie składniki dokładnie łączymy w słoiczku