Inspiracje - młody szpinak

    post image
    Zapiekanka szpinakowa
    Składniki: 

    1 opakowanie szpinaku baby

    6 niedużych ziemniaków

    1 cebula

    30 dag bekonu

    10 dag sera Cheddar

    1 łyżka masła

    1 łyżka oliwy

    4 ząbki czosnku

    Sól, pieprz do smaku

    Wykonanie:

    Szpinak umyć. Na maśle zeszklić cebulę, czosnek. Dodać szpinak i lekko podsmażyć- 2-3 minuty, cały czas mieszając, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Bekon pokroić w słupki i obsmażyć na oliwie. Obrane ziemniaki pokroić w półkrążki, gotować w posolonej wodzie przez 10 minut i odcedzić. Naczynie żaroodporne skropić oliwą. Wyłożyć na dnie ziemniaki, wysmażony bekon, szpinak i posypać startym serem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Zapiekać przez 30 minut.

    [wp_social_sharing social_options='facebook' facebook_text='Udostępnij na Facebooku']
    post image
    Sałatka z młodym szpinakiem i dresingiem z sera pleśniowego
    Składniki: 3 osoby

    1 opakowanie szpinaku baby

    4 szalotki

    3 pomarańcze

    50 g pestek słonecznika

     

    Składniki na sos serowy:

    125 g sera Roquefort

    200 g jogurtu naturalnego

    1 łyżka białego octu winnego

    ½ cebuli

    ½ mały pęczek świeżego szczypiorku

    Sól i pieprz do smaku

    Wykonanie:

    Szpinak myjemy i układamy na talerzu. Z pomarańczy i grejpfruta wykrajamy filety, szalotkę kroimy w półplasterki.

    Sos serowy: wszystkie składniki na sos blendujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Pestki słonecznika smażymy na suchej patelni. Tak przygotowanym sosem polewamy szpinak i posypujemy pestkami.

    [wp_social_sharing social_options='facebook' facebook_text='Udostępnij na Facebooku']
    post image
    Spaghetti z sosem śmietanowym
    Składniki: 4 osoby

    1 opakowanie Szpinaku Baby

    1 opakowanie makaronu spaghetti

    2 łyżki śmietany

    Ser gorgonzola

    1 ząbek czosnku

    Sól, pieprz do smaku

    Wykonanie:

    Czosnek siekamy i podsmażamy na oleju, dodajemy umyty i wysuszony szpinak, śmietanę i pokruszony ser. Wszystko mieszamy i dusimy około 10 min. Makaron gotujemy al dente i dodajemy do przygotowanych składników. Całość mieszamy i podajemy prosto z patelni.

    [wp_social_sharing social_options='facebook' facebook_text='Udostępnij na Facebooku']
    post image
    Zielony koktajl
    Składniki: 3 osoby

    1 opakowanie szpinaku baby

    2 banany

    500 g ananasa

    1 duża cytryna

    10 kostek lodu

    Wykonanie:

    Z cytryny wyciskamy sok, ananasa kroimy na kawałki, banana obieramy, wszystko wkładamy do blendera. Dokładamy kostki lodu i blendujemy do uzyskania jednolitej konsystencji.

    [wp_social_sharing social_options='facebook' facebook_text='Udostępnij na Facebooku']
    kariera

    Stwarzamy na­szym pra­cow­nikom możliwość ro­z­woju za­wodowe­go i wspie­ramy w ro­z­wija­niu ich kom­peten­cji, niezbędnych do wy­ko­nywania po­wie­rzonych obo­wiązków.


    Grupa Producentów Warzyw

    PRIMAVEGA Sp. z o.o.

    Wróblewo Osiedle 14

    09-152 Naruszewo, Polska

    Wszelkie prawa zastrzeżone Ⓒ Grupa Producentów Warzyw PRIMAVEGA Sp. z o.o. | Realizacja: Bazinga
    All rights reserved Ⓒ Vegetable Producers Group PRIMAVEGA Sp. z o.o. | Prepared by Bazinga