Mikro listki rzeżuchy Primavega
1 opakowanie roszponki Primavega
8 jajek
2 plastry szynki
1 łyżka majonezu
1 łyżka musztardy
Sól do smaku
Pieprz do smaku
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek, kroimy na pół i wyjmujemy żółtko. Szynkę kroimy w drobną kostkę, dodajemy żółtko, 1/2 opakowania mikro listków rzeżuchy, majonez, musztardę, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Białka napełniamy farszem. Układamy na półmisku wyłożonym roszponką. Posypujemy pozostałymi mikro listkami rzeżuchy. Smacznego!
1 opakowanie mikro listków rukoli Primavega
2 łodygi selera naciowego Primavega
½ ogórka
1 cebula
25 g orzechów włoskich
350 g pieczonej piersi z kurczaka
125 g sera pleśniowego
Kilka winogron
Sól, pieprz, słodka papryka
Dressing:
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka octu winnego
1 łyżka musztardy
Składniki dressingu wlewamy do miseczki i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.
Pierś z kurczaka posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Pieczemy w piekarniku. Po upieczeniu i wystudzeniu kroimy w plastry. Do miski wkładamy mikro listki rukoli, ser pokrojony w kostkę, pokrojoną w półplasterki cebulę, mieszamy. Przekładamy na talerz, dodajemy plastry kurczaka, pokrojone na pół winogrona. Na wierzchu posypujemy mikro listkami rukoli i orzechami. Całość polewamy przygotowanym dressingiem. Smacznego!
1 opakowanie mikro listków rzodkiewki Primavega
250 g twarogu półtłustego
5 rzodkiewek
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 szt. czerwonej cebuli
Szczypiorek
Sól
Pieprz
Twaróg przekładamy do miseczki i rozdrabniamy za pomocą widelca. Dodajemy jogurt naturalny, dokładnie mieszamy. Szczypiorek siekamy, rzodkiewkę kroimy z krążki, cebulę kroimy w kostkę i dodajemy do sera. Całość mieszamy, dodajemy sól i pieprz do smaku. Na koniec dodajemy mikro listki rzodkiewki. Podajemy ze świeżym pieczywem. Smacznego!
Składniki:
1 opakowanie mikro listków jarmużu Primavega
1 gruszka
1 banan
½ soku z cytryny
1 szklanka wody lub soku pomarańczowego
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Smacznego!
Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Smacznego!
Składniki:
1 opakowanie mikro listków brokułu Primavega
350 g makaronu typu wstążka
200 g wędzonego łososia
140 ml śmietanki 36%
140 ml mleka
1 ząbek czosnku
1 liść laurowy
sól i pieprz do smaku
Makaron gotujemy według opisu na opakowaniu (powinien być al. dente), odcedzamy. Śmietankę oraz mleko przelewamy do miseczki, dodajemy ząbek czosnku i liść laurowy.
Gotujemy przez 6 – 8 minut aż sos lekko zgęstnieje. Z miseczki wyjmujemy liść laurowy, ząbek czosnku a dodajemy pokrojonego łososia.
Doprawiamy do smaku świeżo zmielonych czarnym pieprzem i solą. Do sosu dodajemy makaron i mieszamy. Na wierzchu posypujemy mikro listkami brokułu. Smacznego!