Inspiracje

    post image
    Sałatka z rukoli, kurczaka i sera pleśniowego
    Składniki: 

    150 g rukoli

    2 łodygi selera

    ½ ogórka

    2 szalotki

    2 łyżki p[osiekanej natki

    25 g orzechów włoskich

    350 g pieczonej piersi z kurczaka

    125 g sera pleśniowego

    Sól, pieprz

    Dressing:

    2 łyżki oliwy

    1 łyżka octu winnego

    1 łyżka musztardy

    Wykonanie:

    Pierś z kurczaka upiecz w piekarniku , dodaj sól pieprz słodka paprykę, piecz około  min do uzyskania złotego koloru, ostudź i pokrój w plastry

    W dużej misce wymieszaj rukole, seler pokrojony w półksiężyce, natkę, orzechy, pokrojona w półplasterki szalotkę. Wszystko przełóż na duży talerz dodaj plastry kurczaka , oddaj pokruszony ser oraz połówki winogron dodaj sól i pieprz , wszystko polej dressingiem wymieszaj.

    Dressing:  oliwę, musztardę ocet winny przełóż do słoika wstrząśnij aż do połączenia składników

    [wp_social_sharing social_options='facebook' facebook_text='Udostępnij na Facebooku']
    Career

    We provide our employees with an opportunity for professional development and support
    in developing their competences necessary to perform their duties.


    Grupa Producentów Warzyw

    PRIMAVEGA Sp. z o.o.

    Wróblewo Osiedle 14

    09-152 Naruszewo, Polska

    Wszelkie prawa zastrzeżone Ⓒ Grupa Producentów Warzyw PRIMAVEGA Sp. z o.o. | Realizacja: Bazinga
    All rights reserved Ⓒ Vegetable Producers Group PRIMAVEGA Sp. z o.o. | Prepared by Bazinga