Inspiracje

    post image
    Sałatka z Lyonu
    Składniki: 

    250 g boczku wędzonego pokrojonego w kostkę lub paski

    1 szalotka

    2 łyżki octu winnego

    1 łyżka musztardy Dijon

    2 łyżki oliwy

    4 szklanki endywi frisee

    2 jajka

    Wykonanie:

    Dressing: wymieszaj musztardę, oliwę ocet winny, sól i pieprz

    Jajko w koszulce:

    Zagotuj wodę dodaj łyżkę octu, jajko rozbij i wlej ostrożnie do miseczki, powoli przelej jajko do wrzątku i szybkim ruchem łyżki zagarniaj białko w stronę żółtko tak, aby powstała całość.

    Boczek pokrój w paski i podsmaż na patelni, zdejmij i przełóż na bok. Na ten sam olej dodaj pokrojona szalotkę podsmaż aż do uzyskania złotego koloru, przełóż do boczku. Na talerzu ułóż endywie dodaj boczek i szalotkę polej dressingiem i wymieszaj na wierzch ułóż jajko w koszulce podawaj z grzankami.

    [wp_social_sharing social_options='facebook' facebook_text='Udostępnij na Facebooku']
    Career

    We provide our employees with an opportunity for professional development and support
    in developing their competences necessary to perform their duties.


    Grupa Producentów Warzyw

    PRIMAVEGA Sp. z o.o.

    Wróblewo Osiedle 14

    09-152 Naruszewo, Polska

    Wszelkie prawa zastrzeżone Ⓒ Grupa Producentów Warzyw PRIMAVEGA Sp. z o.o. | Realizacja: Bazinga
    All rights reserved Ⓒ Vegetable Producers Group PRIMAVEGA Sp. z o.o. | Prepared by Bazinga