Inspiracje

    post image
    Smażone brokuły z pestkami słonecznika i bazylią
    Składniki: 4 osoby

    1 sztuka brokułu

    1 czerwona cebula

    ½ pęczka bazylii

    100 g pestek słonecznika

    6 łyżek oleju słonecznikowego

    4 łyżki oliwy z oliwek

    3 łyżki octu balsamicznego

    1 ząbek czosnku

    Sól, pieprz do smaku

    Wykonanie:

    Brokuł dzielimy na różyczki, łodygi drobno kroimy, podsmażamy na patelni na oleju ok 10 min. Pestki słonecznika prażymy na suchej patelni. Cebulkę drobno siekamy i mieszamy z oliwą z oliwek, octem balsamicznym i czosnkiem. Brokuły układamy na półmisku, obsypujemy pestkami, bazylią i polewamy dressingiem.

    [wp_social_sharing social_options='facebook' facebook_text='Udostępnij na Facebooku']
    kariera

    Stwarzamy na­szym pra­cow­nikom możliwość ro­z­woju za­wodowe­go i wspie­ramy w ro­z­wija­niu ich kom­peten­cji, niezbędnych do wy­ko­nywania po­wie­rzonych obo­wiązków.


    Grupa Producentów Warzyw

    PRIMAVEGA Sp. z o.o.

    Wróblewo Osiedle 14

    09-152 Naruszewo, Polska

    Wszelkie prawa zastrzeżone Ⓒ Grupa Producentów Warzyw PRIMAVEGA Sp. z o.o. | Realizacja: Bazinga
    All rights reserved Ⓒ Vegetable Producers Group PRIMAVEGA Sp. z o.o. | Prepared by Bazinga