Grupa Producentów Warzyw Primavega powstała w 2012 roku na skutek integracji kilku znaczących producentów warzyw z rejonu Polski centralnej. W skład Grupy wchodzą między innymi prekursorzy, z zarazem najwięksi producenci sałaty kruchej (lodowej), cykori radicchio, endywi oraz sałaty rzymskiej w Polsce.
Posiadamy wieloletnie doświadczenie agrotechniczne, a poprzez współpracę z ośrodkami naukowymi stale pogłębiamy naszą wiedzę. Jesteśmy profesjonalistami w uprawie, przechowywaniu oraz pakowaniu warzyw liściowych i brokułu. Zaangażowanie najlepszych specjalistów pozwoliło wzmocnić konkurencyjność Grupy na rynku i realizować śmiałe plany inwestycyjne.
Dział Argo – uprawa i zbiór pod kontrolą.
Mając na uwadze troskę o jakość i bezpieczeństwo naszych produktów dokładnie planujemy ilość produkcji, dobieramy odpowiednie odmiany sadzonek, kontrolujemy nasadzenia.
Nadzorujemy proces wegetacji roślin, badamy jakość wody i gleby. Kontrolujemy każdą partię surowca, by osiągnąć jego najwyższą jakość i zyskać zadowolenie klientów.
Dokładnie kontrolujemy cały proces produkcji – od sadzonki po produkt gotowy. Naszym celem jest, jak najwyższa jakość produktów i zadowolenie klientów.
Jesteśmy producentami, ale także wymagającymi konsumentami i dlatego tak bardzo dbamy o bezpieczeństwo oferowanych produktów.
Wszelkie aktywności naszej Grupy są realizowane przy jednoczesnej trosce o środowisko naturalne. Podejmujemy działania zmierzające do jego poprawy i racjonalnego wykorzystania zasobów naturalnych.
Obiekt został wyposażony w system kontroli dostępu i pełny monitoring, co zwiększa bezpieczeństwo procesów produkcyjnych poprzez uniemożliwienie wejścia do siedziby firmy osób nieuprawnionych.
Obudowa budynku została wykonana z płyt warstwowych PIR o zwiększonych parametrach izolacyjności w celu zminimalizowania strat energetycznych. Zastosowanie specjalnej technologii pozwala na odzyskanie ciepła, które jest wykorzystane na ogrzanie wody oraz pomieszczeń biurowych i socjalnych.
Na Mazowszu, we wsi Wróblewo w gminie Naruszewo, znajduje się nowoczesny obiekt spełniający wszystkie światowe normy do przechowawania i pakowania naszych warzyw.
Zakład jest pod stałą kontrolą Sanepidu, Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, a także jest certyfikowana przez międzynarodową firmę Lloyd’s Register, której tradycje związane z jakością i zapewnieniem najwyższych standardów w przemyśle spożywczym trwają nieprzerwanie już od ponad 250 lat.
Łączna kubatura całego budynku – ok. 87 000 m2.
Na tę powierzchnię składają się:
Nasze uprawy prowadzimy na powierzchni około 1 100 ha i stale powiększamy ten areał.
Dbałość o najwyższą jakość produktów, to nasz priorytet.
Wszystkie warzywa uprawiamy zgodnie z systemem Global G.A.P, który świadczy o zachowaniu najwyższych standardów w procesie produkcji.
Zaufanie klientów zobowiązuje do przestrzegania najwyższych standardów w uprawie i pakowaniu świeżych warzyw. Mamy wdrożone i na bieżąco certyfikowane:
IFS, HACCP, ISO 14 001 , ISO 22 000.
Cały proces produkcji – od sadzonki po produkt gotowy – poddany jest ścisłej kontroli, która zapewnia bezpieczeństwo i najwyższą jakość oferowanych produktów.
Sukces firmy budujemy dzięki zadowoleniu naszych klientów, naszym celem jest zaspokajanie ich potrzeb.
Możemy to osiągnąć dzięki wieloletniemu doświadczeniu agrotechnicznemu,
wiedzy i zaangażowaniu naszych pracowników.
Produkcję dostosowujemy do potrzeb rynku, zwłaszcza pod kątem jakości i ilości towarów.
Staramy się stosować korzystne dla środowiska metody uprawy,
technologie produkcji i sposoby gospodarowania odpadami.
Naszą intencją jest ochrona jakości zasobów wodnych, gleby i krajobrazu oraz stymulacja różnorodności biologicznej.